Marokkogryde – Stærk

Marokkogryde – Stærk

Fairdig Marokkogryde er en marokkansk-inspireret klimavenlig gryderet med kikærter, bulgur og strejf af citron. Retten er krydret med Fairdigs egen udgave af det marokkanske krydderi ras el hanout, og der er skruet godt op for cayennepeberet. Rettens søde dadler kompletterer de syrlige citroner. De ristede boghvedekerner udgør rettens nordiske islæt og bidrager med en mild nøddeagtig smag, mens sprøde grøntsager giver farvespil. Fuldkornsbulgur og proteiner i kikærterne sørger for at gøre dig mæt og tilfreds.

Retten er et komplet måltid til én person, og så følger den naturligvis det grundlæggende princip, der gælder alle Fairdigs færdigretter: Den er økologisk og 100 % plantebaseret. Marokkogryden er et godt bud på en kødfri og klimavenlig middag.

Marokkogryden har Nøglehullet, det røde Ø og det veganske mærke. Den er naturligt laktosefri.

Fairdig bruger ikke E-numre, konserveringsmidler og diverse andre dikkedarer, der ganske vist kan forlænge holdbarhed og andre smarte ting – men som til gengæld går ud over naturligheden, sundheden og råvarerne i retten.

Serveringsforslag: Server med et drys af friske krydderurter citronskal og et godt brød (fx marokkansk fladbrød).

Ingredienser

Vand, Grov bulgur (durumhvedekerner) (18 %), kikærter (14%), løg, porrer, gulerødder, dadler, BOGHVEDEKERNER, squash, olivenolie, citronsaft (1 %), havsalt, rapsolie, hvidløg, ras el hanout, citronskal.

Alle ingredienser er økologiske.

Nettovægt 360 g

Tilberedning

Tilberedning i mikroovn: Tag papomslaget af retten. Prik hul i filmen med en gaffel. Sæt retten i mikroovnen på højeste effekt i 7 min. Tilberedning i ovn: Tag papomslaget af retten. Prik hul i filmen med en gaffel. Sæt retten i en forvarmet ovn på 180°C i 35 min.

Næringsdeklaration

Næringsindhold pr. 100 g
Energi 548 kJ (130 kcal)
Fedt 3,2 g
Heraf mættede fedtsyrer 0,4 g
Kulhydrat 21,0 g
Heraf sukkerarter 2,8 g
Protein 3,1 g
Salt 0,87 g