Fairdig og frisk fra frost

Fairdigretterne er frosne, når du køber dem. Og det er der en god grund til. Det er nemlig med til at sikre, at både den gode smag og kvalitet og, endnu vigtigere, næringsindholdet holdes helt i top, så du får et måltid spækket med vitaminer og mineraler, når du spiser en Fairdigret.

 

Ved nedfrysning bevares smag, konsistens og næring bedst muligt. Derfor finder du Fairdigretterne på frost.

Fødevarer skal være så friske som muligt. Og når danskerne går i supermarkedet efter frugt og grønt, vælger de den friske porre og det sprøde æble, de kan føle og dufte. Til gengæld skeles der ofte lidt mistroisk til frysedisken – det kan umuligt være lige så sundt og friskt og lækkert, tænker man naturligt: Helt ærligt, hvor frisk kan det lige holde sig,når det ligger der i månedsvis!

Men en ting er myten – noget andet er fakta. Og det forholder sig faktisk fuldstændig modsat.

Frisk frugt og grønt mister en stor del af vitaminer og mineraler allerede på deres vej fra landmanden (måske endda på den anden side af jorden) til din indkøbskurv. Endnu mere går tabt, når du opbevarer det hjemme i køleskabet.

Frost er derimod med til at bevare vitamin- og mineralindholdet højt over meget længere tid. Både fordi frosten forhindrer oxidation ved kontakt med ilt i luften. Men også fordi de friske grøntsager, frugter og bær indfryses hurtigt efter høst – netop når næringsindholdet er aller højest.

 

 

Smagen fryses fast

En Fairdigret er frosset ned umiddelbart efter tilberedning. På den måde konserveres smag og konsistens bedst muligt. Så når du sætter tænderne i din Fairdigret, er det lige før, du kan narre dig selv til at tro, at den kommer direkte fra din egen simregryde op på tallerkenen.