Fairdig og frisk fra frost

Fairdigretterne er frosne, når du køber dem – og det er der en god grund til. Nedfrysning er nemlig med til at sikre, at både den gode smag, kvalitet og ikke mindst næringsindholdet holdes helt i top. På den måde får du et måltid spækket med vitaminer og mineraler, når du spiser en Fairdigret.

 

Ved nedfrysning bevares smag, konsistens og næring bedst muligt. Derfor finder du Fairdigretterne på frost.

Fødevarer skal være så friske, som mulig – og når danskerne går i supermarkedet efter frugt og grønt, vælger de den friske porre og det sprøde æble, de kan føle og dufte. Til gengæld skeles der ofte lidt mistroisk til frysedisken: “Helt ærligt, hvor friskt kan det lige holde sig, når det ligger der i månedsvis? Det kan umuligt være lige så sundt og lækkert som friske varer”, tænker man naturligt.

Men én ting er myten, noget andet er fakta – og det forholder sig faktisk fuldstændig modsat.

Frisk frugt og grønt mister en stor del af vitaminer og mineraler allerede på deres vej fra landmanden (måske endda på den anden side af jorden) til din indkøbskurv. Endnu mere går tabt, når fødevarerne opbevares hjemme i køleskabet.

Nedfrysning er derimod med til at bevare vitamin- og mineralindholdet højt over meget længere tid. Både fordi frosten forhindrer oxidation ved kontakt med ilt i luften, men også fordi friske grøntsager, frugter og bær indfryses hurtigt efter høst – netop når næringsindholdet er aller højest.

 

 

Smagen fryses fast
En Fairdigret er frosset ned umiddelbart efter tilberedning. På den måde konserveres smag og konsistens bedst muligt uden brug af konserveringsmidler og tilsætningsstoffer. Så når du sætter tænderne i din Fairdigret, er det lige før, du kan narre dig selv til at tro, at den kommer direkte fra din egen simregryde.