Bionedbrydelig emballage

Nu er vores yderemballage blevet 100 % bionedbrydeligt! Vi har længe arbejdet på, at vores emballage skal være så klimavenligt som overhovedet muligt. Vores retter er kødfrie, og kødet er som bekendt en af de største syndere, når det kommer til CO2-udledning, og derfor er det også vigtigt for os endelig at introducere et nyt klimavenligt ydre, der ikke forurener vores jord unødigt.

På vej mod kompostbunken

I dag efterlader næsten alle tryksager et restprodukt, som indeholder skadelige kemikalier og tungmetaller. Restproduktet skal derfor opmagasineres på depoter. Det vil vi helst undgå, så med Fairdigs nye yderemballage kan du nu smide kartonet direkte i kompostbunken, hvor det helt naturligt bliver genanvendt som næringsstoffer i naturens kredsløb. Vores emballage er udviklet med specialdesignede trykfarver, nyt papir og nye hjælpematerialer for at sikre et produkt, der er 100 % biologisk nedbrydeligt.

Fra vugge til vugge 

Vores yderemballage har som en af de første i Danmark fået miljøcertificeringen “Cradle to Cradle” – og den første inden for fødevareemballage. Mærkningen sikrer, at et produkt ikke forurener, ikke tærer på jordens ressourcer og indgår i naturens eget kredsløb. Tanken er, at produkterne cirkulerer i kredsløbet og genanvendes igen og igen. Det vil sige, at produkterne ikke resulterer i noget affald, og at de ikke er giftige for mennesker eller miljø. For at mission kunne lade sig gøre har vi lavet et samarbejde med KLS Pureprint, som trykker vores yderemballage. De deler vores vision om at bidrage til en bedre fremtid for mennesker og natur. Du kan læse mere om KLS Pureprint her.

Vi kæmper videre!

Nu hvor vores yderemballage er 100 % bionedbrydeligt arbejder vi intenst videre med at få resten af vores emballage med på vognen, så hele vores produktlinje kan blive så bæredygtigt som overhovedet muligt.

Vores nye yderemballage kan gå direkte i kompostbunken! Se med i videoen, hvor Nadia og Jesper fortæller om, at vi er de første i verden til at have biologisk nedbrydelig fødevareemballage i karton.

Se hele produktets livscyklus i videoen herunder: